Welcome to the Rx7 Forum and Owners Club.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

<<<<<< Register to remove these ads >>>>>>


Go Back   Rx7 Forum and Owners Club > General RX-7 Area > TECH Support

TECH Support Technical Support for your RX7, Open 24/7/365. Post your problems and see if someone can help!


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2011, 08:58 PM   #1
 
sidewaysFC's Avatar
sidewaysFC
Full Access Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: carlisile PA
Age: 27
Posts: 145
Send a message via Yahoo to sidewaysFC
Default bad altornater
I think my altornater is going bad I was driveing down the road today and stoped to get some gas, and when I went to start the car back up my battery was dead. and on the ride home my volt gauge was realy low and the car was running like shit just berly pulling it self along I just berly made it up the hill to my house,and when I pulled in to my house my car was idleing lower than it usually dose and when I shut it off the battery was dead again.


__________________
I wish I was drifting right now!
sidewaysFC is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 01:31 AM   #2
 
BoostedFC's Avatar
BoostedFC
Moderator
 
Join Date: Sep 2010
Location: Fredericksburg, Va
Age: 41
Posts: 785
Default
Try this: Start car disconnect the + battery cable while it's running if it cuts off, go buy a new alternator. Have fun!


__________________
Supercharged or Turbocharged, Boost is Boost
Big Body on 335's!!!!!
BoostedFC is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 05:40 AM   #3
 
sidewaysFC's Avatar
sidewaysFC
Full Access Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: carlisile PA
Age: 27
Posts: 145
Send a message via Yahoo to sidewaysFC
Default
Ill give it a shot tomarow.I started it up after I charged the battery it starts and idles like normale but im sure if I took it down the road and put some load on it again it would start sputering again! the volt gauge reads exactly 12volts when its running and isnt it supost to be like 14 volts when its running?It was at like 10 volts on the drive home from the gas station when it was lugging it self along if the altornater is bad would putting more load on the engine make the volts drop? couse that would explain why they were as low as 10 volts when I was trying to clim that hill.


__________________
I wish I was drifting right now!

Last edited by sidewaysFC; 10-11-2011 at 05:43 AM.
sidewaysFC is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2011, 12:06 AM   #4
 
sidewaysFC's Avatar
sidewaysFC
Full Access Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: carlisile PA
Age: 27
Posts: 145
Send a message via Yahoo to sidewaysFC
Default
ok I took the positive battery cable off wile the car was running it stalled. but I took it to advanced auto to have it tested they said it was fine but I dont trust them its only puting out 12.75 volts wile its running Im definetly going to get a new altornater.but would the failing altornater be the resone my car could berly pull it self.


__________________
I wish I was drifting right now!
sidewaysFC is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump